logo-echtscheiden

Kostenaspect

In het intakegesprek (kosteloos) krijg je tevens uitleg over het kostenaspect bij (echt)scheiding; de nota bestaat uit twee onderdelen:

  • een vast bedrag voor de kantoorwerkzaamheden, advocaat en rechtbank 
  • de kosten op basis van uurtarief voor consulten en uitgaand mailverkeer

Scheidende partners die samen de beslissing hebben genomen om uit elkaar te gaan en het met elkaar eens zijn wie in de (huur- of koop)woning blijft, hoe de inboedel verdeeld wordt, hoe de zorg voor de kinderen wordt geregeld en bij wie de kinderen worden ingeschreven én tevens van mening zijn dat ze niets van elkaar te vorderen hebben kunnen gebruikmaken van een vast tarief:

  • Tarief A (geen ouderschapsplan vereist)
  • Tarief B (wel ouderschapsplan vereist)

Bij scheidende partners, van wie één van beiden de scheidingsbeslissing heeft genomen en de ander zich voor het blok gezet voelt en/of zich in de steek gelaten voelt is vaak een langer traject nodig om de scheidingsproblematiek hanteerbaar te maken, hetgeen kan resulteren in één of meer extra gesprekken. Dan is een vast tarief geen optie;  echter je bepaalt zelf de behoefte aan één of meer extra gesprekken of uitleg van de materie.

Betalingswijze
In principe wordt er maandelijks achteraf gefactureerd. In overleg kan er een andere betalingswijze overeengekomen worden.
 

Voor gehuwden op huwelijkse voorwaarden en geregistreerde partners (buiten gemeenschap van goederen) alsmede voor samenwoners  wordt in het intakegesprek bekeken of er kosten kunnen worden bespaard of dat er juist extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Begeleiding bij echtscheiding door Frieda van der Heyden, afwikkeling bij de rechtbank door ervaren advocatenkantoor, U hoeft niet zelf voor de rechtbank te verschijnen. Deskundig, betrouwbaar, betaalbaar.


aangesloten bij:

scheidingsdeskundige

contact

colofon

persberichten